Acasă Actualitate Evaluarea Națională 2020: Calendarul sesiunii speciale

Evaluarea Națională 2020: Calendarul sesiunii speciale

Prima proba va fi pe 29 iunie, la limba și literatura română, urmată pe 30 iunie de proba la matematică și, pe 1 iulie, cea la limba maternă, a spus ministrul Educației la o emisiune la Realitatea Plus.

Monica Anisie a precizat că această sesiune suplimentară este destinată exclusiv copiilor cu probleme medicale, generate sau nu de COVID, sau cu orice alte probleme care pot fi dovedite. 

Calendarul sesiunii speciale Evaluarea Națională 2020

29 iunie – proba scrisă la limba și literatura română

30 iunie – proba scrisă la matematică

1 iulie – proba scrisă la limba și literatura maternă

„Sunt foarte mulți copii care-și doresc să participe fizic, tocmai pentru că au muncit, au învățat, s-au pregătit an la rând, sunt 3-4 ani de muncă pentru Evaluarea Națională sau Bacalaureat. Iar pentru cei care au venit în spațiul public cu varianta că n-au avut timp să se pregătească, este important să se știe că programa pentru examene a fost redusă până la finalul primului semestru, adică fără ceea ce ar fi urmat să se predeea în semestrul al doilea”, a precizat Anisie.

Articolul precedentAdmiterea online la Universitatea Al.I. Cuza din Iași/ Facultățile țin cont de media de la Bacalaureatul și de mediile de liceu
Articolul următorMinisterul Educației: Elevii din România vor avea transport gratuit