Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020: Ce subiecte au fost anul trecut la proba la...

Evaluare Națională 2020: Ce subiecte au fost anul trecut la proba la Română

Evaluare Națională 2020 română subiecte. Elevii de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Națională 2020 numai din programa primului semestru din clasa a VIII-a  și din programele școlare pentru clasele a V-a – a VII-a. Din  clasa a VIII-a, ei trebuie să știe despre  receptarea mesajului scris, din texte literare și nonliterare, în scopuri diverse; utilizarea corectă și adecvată a limbii române în producerea de mesaje scrise, în diferite contexte de realizare, cu scopuri diverse. Din programa clasei a VIII-a elevii vor primi la examen numai materia din semestrul I, ceea ce înseamă textul liric ( Mihai Eminescu, Lucian Blaga etc) textul epic, caracterizarea personajelor, propozițiile subordonate predicativa, subiectivă, atributiva, completiva directă. Programa claselor a V-a -VII-a cuprinde : fabula, doina populară, pastelul, basmul popular etc, precum și toate părțile de vorbire, functiile sintactice, elementele de fonetică, mijloacele de îmbogățire a vocabularului, procedeele artistice.

Anul acesta Ministerul Educației a publicat 40 de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 pentru proba scrisă de limba română. Structura testelor este asemănătoare cu cea din anii trecuți, cu două subiecte cu mai multe subpuncte. Cele 40 de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 pot fi consultate aici: Ministerul Educației a publicat 40 de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 pentru proba scrisă de limba română.

În 2019, absolvenții de clasa a VIII-a au primit la primul subiect un fragment din „Ultima cursă” de Horia Lovinescu și trebuiau să argumenteze genul dramatic. De asemenea, primul subiect avea mai multe cerințe precum găsirea unor sinonime, menționarea rolului cratimei, modul de formare a unor cuvinte cum ar fi băiețel, precum transcrierea unor cuvinte care conțin diftong. Cel de-al doilea subiect, elevii trebuiau să răspunde la mai multe cerințe pe marginea unui fragment din textul „A fost o dată un scriitor foarte încăpățânat” de Adina Nelega.Tot la subiectul II, elevii au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură.

Consultă aici Subiecte Romana Evaluare Națională care au fost date anul trecut

Consultă aici Barem Subiecte Romană Evaluare Națională de anul trecut

Calendar Evaluare Națională 2020

2 – 5 iunie – înscrierea elevilor

15 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura română

17 iunie – probă scrisă: Matematică

18 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura maternă

22 iunie – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)

22 iunie (orele 16:00 – 19:00) – Depunerea contestaţiilor

23 iunie (orele 8:00 – 12:00) – Depunerea contestaţiilor

23-26 iunie – Soluţionarea contestaţiilor

27 iunie – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Calendar sesiune specială Evaluare Națională 2020:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la Evaluare Națională 2020.

Subiecte Română Evaluare Națională 2020. StiriEdu.ro va transmite cele mai relevante informații despre Evaluare Națională 2020, subiecte, barem și rezultate.

Articolul precedentEvaluare Națională 2020: Rezolvarea testelor de antrenament la Matematică – VIDEO
Articolul următorEvaluare Națională 2020: Site-ul unde vor fi afișate rezultatele a fost publicat