Acasă Actualitate Ministerul Sănătății: Documentul cu regulile pentru redeschiderea școlilor e vechi

Ministerul Sănătății: Documentul cu regulile pentru redeschiderea școlilor e vechi

Inquam Photo/ Octav Ganea
INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Ministerul Sănătății precizează că documentul cu recomandările Institutului Național de Sănătate Publică pentru redeschiderea școlilor este vechi și nu mai este de actualitate. Măsurile se vor lua în fucție de situația de peste vară.

„În prezent, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unitățile de învățământ la reluarea activității, în contextul epidemiologic al COVID-19.
Pentru o perioadă a existat conturat în linii generale un document vechi de lucru, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală. Ministerul Sănătății precizează că, în funcție de evoluția epidemiologică din lunile de vară, Institutul Național de Sănătate Publică poate elabora sau nu un set de măsuri care să fie aplicate în unitățile de învâțământ după reluarea activității educaționale”, arată Ministerul Sănătății.

Documentul arăta că de la toamnă clase de maximum 10-15 elevi, care să stea la distanță de cel puțin 2 metri unii față de ceilalți. Orarul va fi scurtat la maximum 4 ore, iar fiecare oră de curs să dureze cel mult 30 de minute.

Citiți și: Clase cu 15 elevi și ore de 30 de minute – recomandările INSP pentru redeschiderea școlilor

Articolul precedentElevii și studenții îi solicită Președintelui României respingerea propunerii privind eliminarea elementelor de gen din educație
Articolul următorUB: Interzicerea folosirii libertății de gen contravine unor drepturi fundamentale garantate de Constituția României