Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020: Niciun elev cu temperatură la proba de limba maternă

Evaluare Națională 2020: Niciun elev cu temperatură la proba de limba maternă

Foto: StiriEdu.ro

Evaluare Națională 2020 Peste 9.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut proba scrisă de Limba și literatură maternă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020)

Astăzi, 18 iunie, absolvenții clasei a VIII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale,  au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă: Limba italiană, Limba germană, Limba maghiară, Limba slovacă, Limba sârbă, Limba ucraineană și Limba romani (rromani).

La această probă scrisă au fost prezenți 9.553 de candidați, iar 758 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost cazuri de candidați care să fi avut temperatura peste 37.3 grade Celsius, sau să fi fost eliminați pentru tentativă de fraudă, conform centralizării realizate de Ministerul Educației. De asemenea, 18 candidați se aflau în izolare și 1 spitalizat/în carantină.  

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă  au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00., dar cu numele elevilor anonimizat, așa cum a anuntat deja Ministerul Educației.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Articolul precedentPremieră: Opt universități vor avea programe de masterat didactic
Articolul următorOFICIAL Școlile vor fi autorizate și acreditate online/ Spațiile din clădiri vor fi vizionate LIVE pe internet