Acasă Actualitate OFICIAL Școlile vor fi autorizate și acreditate online/ Spațiile din clădiri vor...

OFICIAL Școlile vor fi autorizate și acreditate online/ Spațiile din clădiri vor fi vizionate LIVE pe internet

Foto: StiriEdu.ro

Școlile vor fi autorizate și acreditate online/ Spațiile din clădiri vor fi vizionate LIVE pe internet, potrivit unui ordin de ministru publicat marți în Monitorul Oficial. Documentul cuprinde Procedura privind modalitatea de derulare online a activităților de evaluare externă în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie și a acreditării pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular.

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) va face activitățile de evaluare externă pentru autorizarea de funcționare provizorie se vor derula exclusiv online în perioada stării de alertă.

Pentru că evaluările în vederea acreditării și autorizării provizorii ale școlii sunt întârziate, în contextul pandemiei de coronavirus, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a decis să deruleze activitățile de evaluare externă, în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie, până pe 31 iulie 2020, arată Ministerul Educației. Toate cererile de evaluare externă înregistrate la ARACIP până la data de 15 iunie 2020, inclusiv, vor fi analizate/reanalizate.

Cererile  de evaluare externă în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie, care sunt complete sau care se completează, în urma reanalizării până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, vor fi planificate pentru derularea activităților de evaluare externă în termenul nou aprobat – până la 31 iulie 2020.

Cererile de evaluare externă în vederea acreditării, respectiv cele de evaluare externă periodică reanalizate, care se vor completa în noile termene acordate, vor fi planificate pentru derularea activităților de evaluare externă, odată cu începerea cursurilor din anul școlar 2020-2021.

Activitățile de evaluare externă se derulează în modul online în perioada stării de alertă, respectiv la fața locului, în situații normale din punct de vedere sanitar, după încheierea stării de alertă.

Toată procedura privind evaluarea școlilor poate fi consultată în Odinul nr. 4488 de pe site-ul Ministerului Educației

Articolul precedentEvaluare Națională 2020: Niciun elev cu temperatură la proba de limba maternă
Articolul următorSuspendarea Titularizării, în Monitorul Oficial