Prospăt absolvent de clasa a XII-a și de bacalaureat, vloggerul Selly a realizat un nou video pe canalul lui de Youtube în care vorbește despre soluțiile lui pentru sistemul actual de educație. Videoclipul este o continuare a celui de săptămână trecută, realizat după afișarea rezultatelor, atunci când Selly a vorbit despre programa școlară și despre faptul că ceea ce învață elevii în școală nu prea are legătură cu realitatea, motiv pentru care a primit multe critici.
În videoclipul de mai jos Selly le răspunde și celor care săptămâna trecută l-au criticat pentru mesajele lui despre școala românească, printre aceștia fiind și fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu. Absolvent al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, Andrei Șelaru a obținut media 9.60 la bacalaureat.
Selly vorbește despre patru soluții pentru educație care ar trebui puse în practică urgent, soluții pe care le-a identificat după cum spune el împreună cu oameni mai deștepți decât el.
Primul punct este timpul petrecut de elevi la școală și la meditații, elevii ajungând astfel să urască școala. „În gimnaziu, elevii stau 35 de ore pe săptămână la școală. După școală, elevii fac meditații de două sau trei ori pe săptămână, și apoi au de făcut „o gălăgie de teme pentru acasă”, spune Selly.
O a doua soluție pentru sistemul de învățământ este ca profesorii să fie mult mai bine plătiți, astfel încât să nu mai fie nevoiți să facă meditații.
„Din păcate, în România, nu prea mai vrea nimeni să fie profesor. Și de ce ar vrea? E o meserie prost plătită, care nici măcar nu e respectată”, afirmă Selly.
„Profesorul vine într-o zi la școală supărat, cu greutățile lui, cu salariul lui mic. Elevii observă atitudinea asta ostilă și încep să-l urască. Iar profesorul face și el același lucru”, mai spune Shelly, care arată că așa se ajunge la meditații.
„Meseria de profesor în România trebuie să fie o meserie mult mai bine plătită și mult mai respectată. Profesorul este cel care clădește viitorul țării prin valorile pe care le insuflă elevilor. Există o grămadă de profesori extraordinari în România, dar există și o grămadă de comuniști, o grămadă de psihopați, o grămadă de profesori care iubesc să-și umilească elevii, care urlă la copii, care se comportă ca niște dictatori și te amenință că nu te trec clasa. Oamenii ăștia trebuie să dispară complet din sistem. Soluția pentru treaba asta este să existe un sistem prin care elevii să-și poată evalua în mod anonim profesorii”, spune Selly.
Săptămână trecută, după afișarea rezultatelor, Selly a făcut un video pe canalul său de YouTube în care a vorbit despre programa școlară și despre faptul că ceea ce învață elevii în școală nu prea are legătură cu realitatea.