Acasă Actualitate Universitățile Harvard și MIT au dat în judecată guvernul SUA pentru...

Universitățile Harvard și MIT au dat în judecată guvernul SUA pentru noua regulă prin care studenții străini sunt nevoiți să plece

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Universitatea Harvard și Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au dat în judecată administrația Trump pentru nou regulă privind studenții străini și vor să obțină un ordin de restricție prin care să prevină administrația SUA să impună noi reglementări privind obținerea vizei de către studenți, scrie Foxbusiness.

Departamentul Securității Interne impune o nouă regulă privind visele prin care studenții străini ar putea fi dați afară din țară dacă școlile vor oferi doar cursuri online în toamnă. Universitatea Harvard acuză administrația Trump că a încercat să creeze „haos” cu noua regulă.

„Se pare că au fost concepute cu scopul de a pune presiune pe colegii și universități, astfel încât să deschidă clasele aflate în campusuri pentru prezența fizică în timpul predării din toamnă, fără a ține cont de îngrijorările privind sănătatea și siguranța studenților, instructorilor și a altora”, a declarat Lawrence Bacow, președintele Harvard.

Agenția americană de imigrație și control vamal a emis luni aceste reguli. Studenții care au vize și doresc să rămână în Statele Unite trebuie să se transfere la o școală cu instructaj în persoană sau să participe la cursurile unei instituții care ține astfel de cursuri. Altfel, studenții internaționali vor trebui să părăsească SUA sau să riște deportarea. În această situație vor fi mii de studenți străini care vin în Statele Unite pentru a a studia la universitate sau pentru participa la programe de formare, precum și cei care participă la studii non-academice sau profesionale.

Citiți și: Studenții străini ar putea fi nevoiți să părăsească SUA, din cauza cursurilor exclusiv online

Articolul precedentUniversitatea Babeș-Bolyai, prima din țară la cercetare în rankingul Leiden
Articolul următorAdmitere liceu 2020. Vineri are loc repartizarea în licee