Acasă Actualitate Studenții străini ar putea fi nevoiți să părăsească SUA, din cauza cursurilor...

Studenții străini ar putea fi nevoiți să părăsească SUA, din cauza cursurilor exclusiv online

pixabay.com
pixabay.com

Studenții internaționali din universitățile americane vor trebui să părăsească SUA sau să riște deportarea dacă universitățile lor vor trece la cursuri exclusiv online, a anunțat luni serviciul pentru imigrări (U.S. Immigration Enforcement).

În această situație vor fi mii de studenți străini care vin în Statele Unite pentru a a studia la universitate sau pentru participa la programe de formare, precum și cei care participă la studii non-academice sau profesionale.

Universitățile americane au început să anunțe planurile pentru începerea noului an universitar, iar cele mai multe dintre cursuri vor fi online. De exemplu, la Harvard, toate cursurile vor fi livrate online, inclusiv pentru studenții care locuiesc în campus. Acest lucru înseamnă că studenții internaționali vor fi nevoiți să plece din SUA, potrivit CNN.

Poliţia Vămilor şi Imigraţiei (ICE)a anunțat luni modificări în privința acordării vizelor pentru studenți. „Departamentul de Stat nu va emite vize pentru studenții înscriși în universități și/ sau programe care sunt complet online pentru semestrul de toamnă”, potrivit unui anunț. Agenția a sugerat ca studenții înscriși în prezent în SUA să ia în considerare alte măsuri, cum ar fi transferul la universități unde cursurile au loc fizic. Excepție fac studenții de la universitățile care folosesc un model hibrid, adică un mix între cursurile online și cele față în față. Când universitățile vor opta pentru un model „hibrid”, ele vor trebui să certifice că studenţii lor străini sunt înscrişi la maximul posibil de cursuri în persoană pentru ca aceştia să îşi poată conserva dreptul de şedere. Sunt avute în vedere vizele F1 (pentru studii academice) sau M1 (pentru pregătire profesională).

Universităţile americane au în medie 5,5% studenţi străini şi depind în mare măsură de taxele de şcolarizare, şi-au închis porţile în martie şi au trecut la învăţământul online pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului.

Anunțul agenției i-a luat prin surprindere atât pe studenți, cât și pe vicepreședintele Consiliului American pentru Educație, Brad Farnsworth. „Credem că acest lucru va crea mai multă confuzie și mai multă incertitudine. Ceea ce speram era să vedem mai multă apreciere pentru toate nuanțele posibile pe care le vor implementa campusurile”, a spus Brad Farnsworth, a cărei organizație reprezintă aproximativ 1.800 de colegii și universități.

Citiți și: Din toamnă, universitățile Harvard și Princeton vor primi mai puțini studenți în campus

Articolul precedentDin toamnă, universitățile Harvard și Princeton vor primi mai puțini studenți în campus
Articolul următorLegea prin care elevii și profesorii primesc „la cerere” laptop sau tabletă, în Monitorul Oficial