Acasă Actualitate Trei profesoare din Arizona care au împărțit aceeași clasă s-au infectat cu...

Trei profesoare din Arizona care au împărțit aceeași clasă s-au infectat cu COVID-19/ Una dintre ele a murit

Foto: Facebook/ Kimberley Chavez Lopez Byrd

Trei profesoare din Arizona, SUA, care au predat în aceeași sală de clasă la o școală de vară s-au infectat cu coronavirus. Cele trei s-au îmbolnăvit luna trecută, iar între timp una dintre ele a murit. Este vorba despre profesoara Kimberley Chavez Lopez Byrd, în vârstă de 61 de ani, care a murit pe 26 iunie, la mai puțin de două săptămâni după ce a fost internată în spital. Celelalte două profesoare – Jena Martinez și Angela Skillings – au spus că încă se luptă cu efectele virusului, potrivit CNN.


Toate cele trei profesoare au respectat regulile sanitare, au purtat măști și mănuși, au folosit dezinfectant pentru mâini și au păstrat distanța socială, dar tot s-au îmbolnăvit, potrivit directorului școlii din Arizona.

Profesoara Kimberley Byrd a început să se simtă rău în iunie. Era predispusă la infecții ale sinusurilor și avea și astm, diabet și lupus. Medicul i-a dat antibiotice și steroizi, iar pe 13 iunie, a mers la camera de urgență, potrivit soțului ei, Jesse Byrd. Câteva zile mai târziu, atât Jesse Byrd, fiica sa, fiul, ginerele, nepoata de 4 ani și alte câteva rude au fost confirmați cu Covid-19. Fratele soției sale a stat cu respirație artificială peste 27 de zile.

Angela Skillings, o altă profesoară care a predat alături de Kimberly Byrd, a declarat pentru CNN că, atunci când vine vorba de redeschiderea școlilor, guvernanții trebuie să se gândească la starea emoțională a copiilor.

„Copiilor le place să atingă lucrurile, le place să socializeaze. Ce le vom face din punct de vedere emoțional dacă ei iau virusul acasă și îl dau unui membru al familiei sau cuiva de care sunt apropiați, iar persoana respectivă decedează?”, a spus Angela Skillings. Profesoara a crezut că starea sa se îmbunătățește, dar tusea i-a revenit cu toată forța. A fost testată în urmă cu o săptămână și testul i-a ieșit din nou pozitiv.

Articolul precedentUniversitatea de Arhitectură și Urbanism din Bucureşti a anulat proba practică/ DSP nu a răspuns la timp
Articolul următorAdmitere liceu 2020: Începe depunerea dosarelor pentru locul la liceu