Acasă Actualitate Două instituții de învățământ din România, selectate de Comisia Europeană să facă...

Două instituții de învățământ din România, selectate de Comisia Europeană să facă centre de excelență în învățământul profesional

Foto Facebook: Universitatea din Bucuresti


Două instituții de învățământ din România- Universitatea din București și Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești (județul Ilfov) – au fost selectate de Comisia Europeană în platforme de centre de excelență în învățământul profesional și tehnic.

Comisia Europeană a anunțat joi, 30 iulie 2020, rezultatele selecției celui de-al doilea apel din cadrul Acțiunii-cheie 3 a Programului Erasmus +, selecție în urma căreia au fost aprobate 5 (cinci) noi platforme de centre de excelență în învățământul profesional și tehnic (VET), din cele 55 de aplicații depuse.

Din cele 167 de organizații participante, au fost selectate și două instituții de învățământ din România – Universitatea din București și Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din localitatea Brănești (județul Ilfov) – alături de 2 parteneri socio-economici: Fundația „Worldskills” Romania și Terano Construct SRL.

Universitatea din București va face parte din platforma Governance for Inclusive Vocational Excellence, iar Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din European Platform for Urban Greening.

Prin proiectele selectate se vor urmări dezvoltarea unor ecosisteme de competențe, creșterea calității și adaptabilității învățământului profesional și tehnic, prin dezvoltarea unor programe de curriculă inovativă și de noi metodologii de predare-învățare. Valoarea totală a apelului este de aproximativ 20.000.000 euro.

Articolul precedentGuvernul premiază elevii de 10 de la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020
Articolul următorOre mai puține pentru clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX a -proiect