Acasă Actualitate Când se stabilește scenariul pentru începerea școlii: 10 septembrie, data limită

Când se stabilește scenariul pentru începerea școlii: 10 septembrie, data limită

Foto:captură MS


10 septembrie este ultima zi în care Comitetul Județean / al Municipiului București pentru situații de urgență (CJSU / CMBSU) va emite hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Normele pentru începerera școlilor prevăd că Direcția de Sănătate Publică Județeană / a Municipiului București (DSP) informează până la data de 7 septembrie Inspectoratul Școlar Județean/ al Municipiului București (ISJ / ISMB) Comitetul Județean / al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU / CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

Citiți și: ULTIMA ORĂ Ministerul Educației a publicat normele privind deschiderea anului școlar

Cum arată declarația pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală

Citiți și: Regulile organizării claselor/ Fiecare școală va avea un responsabil pentru problema SARS-CoV-2

ISJ / ISMB propune spre aprobare CJSU / CMBSU scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, în concordanță cu:
● situația epidemiologică la data de 7 septembrie
● infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Comitetul Județean / al Municipiului București pentru situații de urgență (CJSU / CMBSU) va emite, până la data de 10 septembrie, hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate (numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori)

Normele prevă că în fundamentarea hotărârii se va utiliza următorul raționament:

  • Dacă rata incidenței cumulate este sub 1/1000 locuitori – se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de infrastructura și resursele existente la nivelul unității de învățământ.
  • Dacă rata incidenței cumulate este între 1-3/1000 locuitori – se va aplica scenariul 2 pentru toate unitățile de învățământ din localitate
  • La o rată a incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1000 locuitori, DSP județene și a municipiului București va prezenta CJSU / CMBSU o analiză a situației epidemiologice din localitate. În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate și numărul de focare existente în unitățile de învățământ din localitate, precum și alte criterii de risc, CJSU / CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, închiderea temporară a unităților de învățământ (scenariul 3), cursurile desfășurându-se online. În absența unei astfel de decizii, unitățile de învățământ din localitate vor funcționa în scenariul 2.
  • În contextul confirmării unuia sau mai multor cazuri de COVID-19 la nivelul unei unități de învățământ se vor aplica Criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ din prezentul document, clasa sau întreaga școală putând fi închise pentru 14 zile, cursurile desfășurându-se online

Consultă aici: DRAFT-ORDIN-EMIS-IN-TEMEIUL-LEGII-DE-MODIFICARE-A-LEGII-NR.-55.2020-ȘI-A-LEGII-NR.-1.2011

Consultă aici: Norme privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ
în perioada pandemiei COVID-19

Consultă aici: Scenariile de funcționare pentru fiecare ciclu de învățământ preuniversitar

Consultă aici: Model plan cadru de curățenie și dezinfecție pentru unități de învățământ

Consultă aici: DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE PENTRU PĂRINȚI

Articolul precedentCum arată declarația pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală
Articolul următorULTIMA ORĂ Ministerul Sănătății a publicat normele privind deschiderea anului școlar