Acasă Scoala in Lume Soluția Mexicului pentru educație: Elevii au început școala la televizor

Soluția Mexicului pentru educație: Elevii au început școala la televizor

Foto:pixabay.com

Aproximativ 30 de milioane de elevi mexicani s-au întors la şcoală prin intermediul lecţiilor difuzate de posturi de televiziune şi de radio din cauza pandemiei de COVID-19. Guvernul Mexicului nu va permite în acest an cursuri la școală ceea ce înseamnă că cei toți elevii vor fi obligați să învețe de la distanță, potrivit CNN.

Aceste reguli se aplică elevilor din ciclul primar şi secundar din învăţământul public, cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Şcolile private sunt obligate, la rândul lor, să ofere educaţie la distanţă.

Citiși șli: Elevii greci vor fi obligați să poarte măști

Programul „Învaţă acasă” este transmis la televizor deoarece transmisiile televizate sunt recepţionate pe 94% din teritoriul ţării, faţă de acoperirea de 70 – 80% pe care o are internetul, a precizat guvernul mexican care s-a asociat cu patru canale private şi asigură distribuirea gratuită a cărţilor.

Conţinutul şcolar va fi disponibil şi în 22 de limbi indigene, iar în cele mai îndepărtate zone acesta va fi difuzat la radio.

Potrivit guvernului, aceste decizii vor fi menţinute până când condiţiile sanitare vor permite revenirea în sălile de curs. Cursurile în şcoli au fost suspendate începând cu 17 martie.

„În pofida pandemiei, a durerii şi a suferinţelor pe care le-a provocat şi pe care, din păcate, continuă să le provoace, suntem (…) în picioare”, a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador în anunţul oficial de începere a noului an şcolar.

Mexic, o ţară cu 128 de milioane de locuitori, a înregistrat 60.480 de decese provocate de COVID-19, ocupând locul al treilea la nivel mondial după SUA şi Brazilia. În total, au fost confirmate 560.164 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Articolul precedentBAC 2020. Elevii au susținut proba la Română – SUBIECTE Real și Uman UPDATE
Articolul următorElevii greci vor fi obligați să poarte măști