Acasă Actualitate BAC 2020. Elevii au susținut proba la Română – SUBIECTE Real și...

BAC 2020. Elevii au susținut proba la Română – SUBIECTE Real și Uman UPDATE

Colegiul National Gh. Sincai din Bucuresti
Foto: StiriEdu.ro

Elevii de clasa a XII-a care nu au reușit promovarea la prima sesiune de examen susțin luni, 24 august, proba scrisă la Limba și literatura română. La proba de limba și literatura română, elevii vor primi subiectele în funcție de profilul urmat la liceu-Real sau Uman, dar numai din materia predată în semestrul I al clasei a XII-a și în clasele a IX-XI. Din materia de pe semestrul al II-lea din clasa a XII-a făceau parte romanele: „Moromeții” sau „Cel mai iubit dintre pământeni” de Marin Preda, textele poetice ale lui Nichita Stănescu și romanul „Iona” de Marin Sorescu, dar acestea NU vor mai fi date printre subiecte.

UPDATE. Elevii de la Uman si Real au primit nuvela la cel de-al treiea subiect

SUBIECTE UMAN – BAC 2020 – sesiunea de toamna

foto: stiriedu.ro

SUBIECTE REAL – BAC 2020- sesiunea de toamna

stiriedu.ro
stiriedu.ro

Marți, 25 august, se desfășoară proba E.b) la Limba și literatura maternă, miercuri 26 august se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar joi 27 august va avea loc proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie).

Vedeți aici Subiecte la Română -Real și Uman de la prima sesiune de bacalaureat

BAC 2020. Modele de subiecte pentru ROMÂNĂ – cele 40 de teste de antrenament

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Rezultatele vor fi publicate anonimizat

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar:
– 24 august: Limba și literatura română – E.a)
– 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
– 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
– 27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Subiecte Română Bacalaureat 2020. StiriEdu.ro va transmite cele mai relevante informații despre Bacalaureat 2020 sesiunea a doua, subiecte, barem și rezultate.

Articolul precedentÎncepe Teleșcoala pentru profesori/ Orarul primei săptămâni
Articolul următorSoluția Mexicului pentru educație: Elevii au început școala la televizor