Acasă Actualitate Monica Anisie: Școala decide scenariul pentru noul an școlar

Monica Anisie: Școala decide scenariul pentru noul an școlar

Foto: captura B1

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat miercuri seara că decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, care va înainta propunerea spre avizare inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, ulterior aceasta fiind transmisă spre aprobare Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Decizia este la nivel de unitate de învăţământ, adică la consiliul de administraţie. Consiliul de administraţie propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze şi Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe acest scenariu”, a spus Anisie la postul B1 TV.

Ea a afirmat că astfel decizia va fi la nivel local.

„Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură”, a explicat ministrul.

Citiți și: Monica Anisie, despre măștile pentru profesori: Școlile le pot cumpăra și apoi deconta de la Ministerul Fondurilor Europene

Monica Anisie: Nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare

VIDEO Monica Anisie: Sperăm ca pe data de 10 septembrie să fie livrate măcar primele tablete

De ce nu vor avea profesorii măști gratuite? Iohannis: Bănuiesc că nu există fonduri suficiente

Articolul precedentMonica Anisie, despre măștile pentru profesori: Școlile le pot cumpăra și apoi deconta de la Ministerul Fondurilor Europene
Articolul următorBAC 2020. Joi are loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă