Acasă Actualitate BAC 2020. Joi are loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă

BAC 2020. Joi are loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă

Foto: StiriEdu.ro
Foto: StiriEdu.ro

Candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b), din cadrul sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12,00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie.

Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Citiți și: BAC 2020. Peste 5.300 de elevi nu s-au prezentat la proba profilului

BAC 2020. Barem la Geografie, Biologie, Anatomie, Logică – proba la alegere a profilului

BAC 2020. Elevii au susținut ultima probă scrisă, la alegere în funcție de profil

Bac 2020. Peste 6.500 de elevi nu s-au prezentat la proba obligatorie/ 55 au fost eliminați pentru fraudă

Articolul precedentMonica Anisie: Școala decide scenariul pentru noul an școlar
Articolul următorUNICEF: O treime dintre elevii din lume nu au avut acces la învăţământul online din cauza pandemiei