Acasă Actualitate Câți copii s-au îmbolnăvit de COVID-19 în România? Nelu Tătaru: Cei mai...

Câți copii s-au îmbolnăvit de COVID-19 în România? Nelu Tătaru: Cei mai mulți au între 10 și 19 ani

printscreen digi24
printscreen digi24

Din cei peste 83.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus în România, de la debutul pandemiei, 5.105 sunt tineri cu vârste de până în 19 ani, iar cei mai mulți dintre ei au vârste între 10 și 19 ani, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, joi la Digi24.

„”În această perioadă, prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani. Dintre aceştia, 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 au între 10 și 19 ani”, a declarat Tătaru, joi, într-o intervenție pentru Digi24. Potrivit ministrului copiii sunt purtători şi transmiţători ai noului coronavirus.

„7 septembrie va fi data când vom face evaluarea epidemiologică pentru a o putea raporta autorităţilor locale, DSP-urilor şi inspectoratelor şcolare judeţene care vor avea libertatea, între ghilimele, să adapteze în funcţie de evoluţia epidemiologică şi scenariul pe care îl vor aplica la fiecare unitate de învăţământ în parte”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Citiți și: Monica Anisie, despre măștile pentru profesori: Școlile le pot cumpăra și apoi deconta de la Ministerul Fondurilor Europene

Monica Anisie: Nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare

VIDEO Monica Anisie: Sperăm ca pe data de 10 septembrie să fie livrate măcar primele tablete

De ce nu vor avea profesorii măști gratuite? Iohannis: Bănuiesc că nu există fonduri suficiente

Articolul precedentMasca devine obligatorie pentru elevii de peste 6 ani din Spania
Articolul următorCum era viața în 1994? Mai mulți tineri români au făcut un joc despre viața dinainte de internet