Acasă Actualitate Antonia Pup, elevă de 10 la BAC 2020: „Orban, ține-ți banii că...

Antonia Pup, elevă de 10 la BAC 2020: „Orban, ține-ți banii că eu nu am nevoie de ei”

Foto: arhiva persoanala Antonia Pup

Fosta președintă a Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, care a obținut media 10 la Bacalaureat, a anunțat că nu va lua banii pe care îi dă Guvernul elevilor cu performanțe la Evaluarea Națională și la BAC 2020. Antonia argumentează că nu poate să ia banii din moment ce școlile nu sunt pregătite pentru începerea cursurilor, iar elevii nu au informații privind soarta lor. În plus, mai spune absolventa de liceu, premierea elevilor cu 10 la examenele naționale nu este un drept al elevilor. În opinia ei acesta este un drept „ de a accepta să fii tranzacționat de un Guvern care a călcat în picioare principii fundamentale ale Școlii, precum egalitatea de șanse și calitatea”.

„Hotărâre de Guvern aprobată chiar cu câteva ore înainte de începerea campaniei electorale, ce coincidență! În aceeași săptămână în care președintele României a spus ca nu e o problemă că elevii nu vor primi măști, în aceeași săptămână în care profesorii au fost mințiți cu privire la creșterile salariale, în aceeași săptămână în care elevii au fost anunțați de un reprezentant de la nivel guvernamental că dispozitivele electronice nu vor ajunge înainte de începerea școlii, pentru că achiziția pe care noi am solicitat-o încă din martie este tergiversată”, arată Antonia Pup într-o postare pe Facebook.

Fosta șefă CNE îi îndeamnă și pe ceilalți elevi care au luat media 10 la examenele naționale să refuze și ei banii.

„Gândiți-vă, înainte să-l acceptați, că refuzarea acestui fals premiu poate să fie oportunitatea noastră de a distruge acest cerc vicios al educației românești. Că în vremuri de criză, avem nevoie mai mult decât oricând de solidaritate. Că dacă avem un drept pe care trebuie să ni-l apărăm cu orice preț, este vorba de dreptul la educație. Nemijlocit. Făra a fi tranzacționat”, le spune Antonia colegilor ei.

Vezi mai jos ce spune Antonia integral despre refuzul banilor de la Guvern:

Citiți și: OFICIAL Elevii care au luat 10 la BAC și Evaluare Națională 2020 primesc bani de la Guvern

Guvernul premiază elevii de 10 de la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020

Elevii, părinții și sindicatele cer Ministerului Educației să nu înceapă școala fără măsuri de siguranță

Articolul precedentConsiliul Naţional al Elevilor lansează platforma „Educaţia prioritară – nu doar în campanie electorală”
Articolul următorNelu Tătaru, despre începerea școlii: Am primit recomandări ca profesorii de 65 de ani să predea online