Acasă Actualitate ULTIMA ORĂ Ordinul pentru deschiderea școlii, în Monitorul Oficial

ULTIMA ORĂ Ordinul pentru deschiderea școlii, în Monitorul Oficial

Foto: Monitorul Oficial

Purtarea măștii de protecție în interiorul unității de învățămât este obligatorie în cazul personalului didactic și al elevilor începând din clasele primare, prevede ordinul cu măsurile pentru deschiderea școlilor publicat marți noaptea în Monitorul Oficial.

Documentul prevede situațiile în care se închid școlile:

La apariția într-o clasă din unitatea de învățământ, a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioada de 14 zile. În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să își desfășoare cursurile.

La apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2  în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ, se suspendă cursurile școlare ale întregii unității de învățământ, pe o perioada de 14 zile de la data confirmării ultimului caz;

Citiți și: ULTIMA ORĂ Ministrul Sănătății a semnat ordinul cu măsurile pentru școli/ Ce conține documentul

La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, aceștia au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB despre eveniment.

Vezi mai jos Ordinul din Monitorul Oficial

Articolul precedentExplicațiile Monicăi Anisie despre cum va arăta școala în scenariul hibrid
Articolul următorScenariul pentru școli se poate schimba săptămânal/ Cine decide dacă școala trece online