Acasă Actualitate Toate școlile și grădinițele din orașul Bacău intră în scenariul roșu

Toate școlile și grădinițele din orașul Bacău intră în scenariul roșu

Foto Facebook: Scoala Nicolae Iorga Bacău

Toate școlile și grădinițele din orașul Bacău intră de luni în scenariul roșu, iar cursurile se vor desfășura online. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
De luni, 12 octombrie 2020, toate unităţile de învăţământ din municipiul Bacău vor intra în scenariul roşu, ceea ce presupune învățarea exclusiv online, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, potrivit Digi24

„Stimulul care ne-a determinat să reacționăm în scurt timp cu privire la acest lucru, a fost rata infectărilor, care a depășit la nivelul municipiului Bacău 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. A fost de la sine înțeles că trebuia să reacționăm și am optat pentru această măsură”, a precizat prefectul județului Bacău, Sorin Gabriel Ailenei, la Digi24.

Sorin Gabriel Ailenei a subliniat că la nivelul județului Bacău „s-a implementat obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise și închise și izolarea persoanelor care au suspiciunea că sunt purtătoare de coronavirus până li se comunică rezultatul testelor pe care ele doresc să le facă, fie la un laborator privat fie prin procedura clasica DSP”.

Un număr de 394 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online, arată datele de vineri de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit ministerului, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

– 12.368 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

– 4.894 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

– 394 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Menţionăm că dintre cele 394 de unităţi aflate în această situaţie, 194 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 200 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, precizează MEC.

Articolul precedentVIDEO Klaus Iohannis: Închiderea școlii nu trebuie exagerată
Articolul următorÎncă 16 școli au intrat în scenariul roșu/394 de școli fac cursurile exclusiv online