Acasă Actualitate Când vor fi conectate 2.800 de școli la internet/ Ludovic Orban: „Noi...

Când vor fi conectate 2.800 de școli la internet/ Ludovic Orban: „Noi trebuie să continuăm planul” VIDEO

Foto: gov.ro

Cele 2.800 de școli care nu au conexiune la internet urmează să fie conectate în urma adoptării unui memorandum în Guvern. Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că urmează să se întâlnească cu reprezentanţii ANCOM şi ai operatorilor de telefonie mobilă, pentru a discuta despre asigurarea accesului la internet în şcoli.

„Avem o întâlnire cu ANCOM şi operatorii de telefonie mobilă, să vedem, faţă de cele 2.800 de unităţi şcolare care şi-au crescut capacitatea de racordare la fibra optică, să vedem ce mai putem face pentru celelalte, să crească şi puterea de acoperire cu reţea şi, în perspectivă, acoperirea cu fibră optică”, a precizat Turcan, în debutul şedinţei de guvern.

Premierul Ludovic Orban a adus în discuţie simplificarea procedurilor de autorizare în ce priveşte tragerea de fibră optică sau construcţia de antene.

Noi trebuie să continuăm planul. Chiar dacă nu o să reuşim să conectăm toate arealurile, noi trebuie să continuăm planul. Inclusiv, trebuie să vedem dacă nu putem simplifica procedurile de autorizare pe tragerea de fibră optică, pentru construcţia de antene şi tot ceea ce este necesar pentru creşterea acoperirii reţelelor de telefonie, astfel încât să asigurăm accesul la internet. Lucrul acesta, normal, trebuia făcut demult, dar asta este. Tot noi va trebui să rezolvăm toate temele acestea, dar vreau să găsim un plan în care să ne mişcăm într-un ritm cât mai rapid posibil”, a spus premierul. 

Ludovic Orban a spus în debutul ședinței de guvern că primăriile locale și școlile pot accesa cei 175 de milioane de euro rapid:

  • Școala începe pe 14 septembrie. Așa e normal. Am luat deciziile de cum începe școala. Deja lucrurile se mișcă, consiliile de administrație ale școlilor, pe baza informațiilor DSP, stabilesc modalitatea în care încep școala. Aici insist foarte mult pe comunicarea dintre școli și părinți.
  • Am alocat 175 de milioane de euro pentru autoritățile locale și unitățile școlar pentru a achiziționa măști, echipamente de protecție, dezinfectanți, tablete și containere sanitare. Trebuie să ne asigurăm că lucrurile se mișcă în direcția asta. Solicitați inspectoratelor școlare ca pe baza datelor pe care le primiți de la directorii unităților școlare să avem o situație să vedem în ce măsură sunt utilizați acești bani. Acești bani vor fi decontați. Dacă e mai trebuie comunicați-le încă o dată primarilor că acești bani vor fi decontați și vor fi decontați repede.
  • Școala începe pe 14 septembrie. Așa e normal. Am luat deciziile de cum începe școala. Deja lucrurile se mișcă, consiliile de administrație ale școlilor, pe baza informațiilor DSP, stabilesc modalitatea în care încep școala. Aici insist foarte mult pe comunicarea dintre școli și părinți.

Citiți și: VIDEO Anisie: 101 școli vor începe în scenariul roșu

Articolul precedentVIDEO Anisie: 101 școli vor începe în scenariul roșu
Articolul următorPrimăria și Inspectoratul din Sibiu se contrazic pe scenariile pentru licee