Acasă Actualitate Admitere liceu 2021. Calendarul examenului, în Monitorul Oficial

Admitere liceu 2021. Calendarul examenului, în Monitorul Oficial

INQUAM Photos/Octav Ganea
INQUAM Photos/Octav Ganea

Elevii care intră în clasa a VIII-a pe 14 septembrie vor fi repartizați la liceu pe 16 iulie 2021, potrivit ordinului de ministru cu calendarul admiterii la liceu pentru anul școlar 2021-2022, publicat vineri, 11 septembrie, în Monitorul Oficial. Candidații pot participa la repartizarea computerizată într-un singur județ, la fel ca până acum.

Potrivit ordinului ministrului Educației, candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat și candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat se repartizează computerizat în a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat. A doua etapă de admitere va avea loc pe 29 iulie 2021.

Înscrierea candidaților care doresc să participe la admiterea computerizată în alt județ se realizează la unitatea de învățământ din care provin candidații, conform unei proceduri elaborate de Comisia națională de admitere.

Candidații romi și candidații cu CES vor avea locuri e speciale, iar admiterea va avea loc într-o sesiune distinctă, desfășurată înaintea fiecărei etape de repartizare computerizată.

Comisia națională de admitere stabilește, prin procedură, și modalitățile de completare a opțiunilor și de transmitere a fișelor de înscriere, de înregistrare a datelor în baza de date și de comunicare a rezultatelor acestor candidați.

Rezultatele admiterii vor fi publicate anonimizat.

Citiți și: OFICIAL Calendar Evaluare Naţională 2021: Pe 22 iunie încep probele scrise

Articolul precedentMonica Anisie, mesaj înaintea începerii școlii: Niciodată educația nu a beneficiat de atâta atenție
Articolul următorCALENDAR BAC 2021. Probele scrise au loc între 28 iunie – 1 iulie 2021, după competențe