Acasă Actualitate Monica Anisie, mesaj înaintea începerii școlii: Niciodată educația nu a beneficiat de...

Monica Anisie, mesaj înaintea începerii școlii: Niciodată educația nu a beneficiat de atâta atenție

StiriEdu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, dă un mesaj pe Facebook că școala va începe în cele mai bune condiții pentru că s-au luat toate măsurile. Ministrul susține că în videoconferința de vineri cu inspectorii școlari a primit asigurări că școlile sunt pregătite pentru primirea elevilor pe 14 septembrie. „Niciodată școala nu a beneficiat de atâta atenție și poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației, a rolului profesorului, a misiunii acestuia, aceea de a crea valorile unei societăți. Așadar, să nu uităm de realul obiectiv al școlii, de nevoile educaționale și emoționale ale elevilor noștri, cărora, noi, cadrele didactice ne-am dedicat viața”, a scris Monica Anisie.

Mesajul integral al ministrului Educației:

Vă asigur că s-au luat toate măsurile necesare pentru a continua procesul educațional în cele mai bune condiții.

În toată această perioadă am fost în permanentă legătură cu unitățile de învățământ din întreaga țară. În ultima videoconferință, desfășurată astăzi, am primit asigurări că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru a-și primi copiii, începând de luni, 14 septembrie.

Tot luni, colegii diriginți și învățătorii vă vor anunța programul pe care îl vor avea elevii.

Am promis că vom anunța în timp util toate informațiile, detaliile, măsurile necesare pregătirii unui nou an școlar sigur pentru copiii noștri. Ne-am ținut de cuvânt!

Niciodată școala nu a beneficiat de atâta atenție și poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației, a rolului profesorului, a misiunii acestuia, aceea de a crea valorile unei societăți. Așadar, să nu uităm de realul obiectiv al școlii, de nevoile educaționale și emoționale ale elevilor noștri, cărora, noi, cadrele didactice ne-am dedicat viața.

Alături de întreaga mea echipă facem tot ce ne stă în putință pentru educație! Educația trebuie să continue!

Citiți și: Oficial: Cele mai multe școli din România încep cursurile în scenariul verde

În ce scenariu încep cursurile in București / 24 de școli încep în scenariul roșu

Articolul precedentOficial: Cele mai multe școli din România încep cursurile în scenariul verde
Articolul următorAdmitere liceu 2021. Calendarul examenului, în Monitorul Oficial