Acasă Actualitate Încă 12 școli trec la cursuri online/ Sunt 344 de școli în...

Încă 12 școli trec la cursuri online/ Sunt 344 de școli în scenariul roșu

Inquam Photo/ Octav Ganea
INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Încă 12 școli au trecut la scenariul roșu din cauza infectărilor cu COVID-19. Dacă miercuri erau 139 de unităţi de învăţământ în scenariul roșu din cauza cazurilor de COVID-19, joi numărul acestor școli ajunge la 151, potrivit unei informări de la Ministerul Educației.

Pe 1 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

  • 12.704 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 4.608 de unități de învățământ în Scenariul 2 ( galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 344 de unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online, dintre care 151 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 193 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.
Data de referință pentru aceste informații este 01 septembrie, ora 12:00