Acasă Actualitate Monica Anisie anunță „tăierea” hârtiilor pentru ARACIP/ Condica va fi simplificată

Monica Anisie anunță „tăierea” hârtiilor pentru ARACIP/ Condica va fi simplificată

Foto: Facebook Monica Anisie

Toate procedurile Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) vor fi simplificate, anunță pe Facebook ministrul Educației, Monica Anisie. Măsura face parte din procesul de debirocratizare a școlilor, promis la început de mandat de ministrul Educației. Primele măsuri pentru „tăierea hârtiilor” au fost luat în noiembrie 2019, atunci când ministrul Educației a semnat ordinul prin care taia hârtiile pe care profesorii și învățătorii le aveau de făcut. Ministrul a precizat că profesorii vor scrie mult mai puțin în condică.

Postarea Monicăi Anisie cu privire la simplificarea procedurilor cerute de ARACIP:

Așa cum am promis, voi continua să debirocratizez activitatea cadrelor didactice! Nicio ,,hârtie” care nu produce un rezultat pentru elevi nu va fi păstrată!
1. Condica de prezență va fi simplificată. Ea va reprezenta ceea ce ar trebui să fie, documentul de pontaj și atât!
2. Am hotărât să revizuiesc toate procedurile Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) care îngreunează activitatea în cadrul unităților de învățământ.
Degeaba am inițiat procesul de debirocratizare la nivelul unităților de învățământ, dacă activitatea acestora e blocată de niște decizii și cutume ale celor de la ARACIP.
Nu voi ezita să iau decizii în ceea ce privește activitatea celor de la ARACIP! Le-am cerut de atâta timp să vină cu propuneri concrete, cu soluții, însă până acum nu am primit mai nimic!
De mâine, dragi colegi profesori, începem, #împreună, simplificarea/eliminarea unor proceduri ARACIP!

Îmi doresc un învățământ de calitate, dar acest lucru trebuie să se reflecte și în realitate, nu doar în veșnicele hârtii în care ne-am acoperit în ultimii douăzeci de ani, în standarde, situații ori proceduri care trebuie îndeplinite. Consider că se impune o schimbare pentru a remedia situația și a crește nivelul educațional în unitățile noastre de învățământ.

Articolul precedentVIDEO Monica Anisie refuză a doua oară să se întâlnească cu Selly
Articolul următorReplica ARACIP pentru Monica Anisie: Ministerul Educației blochează legile privind debirocratizarea