Acasă Actualitate Corina Popa, fondatoarea Școlii de gramatică, purtător de cuvânt la Ministerul Educației

Corina Popa, fondatoarea Școlii de gramatică, purtător de cuvânt la Ministerul Educației

Foto: Facebook Corina Popa

Corina Popa este noul purtător de cuvânt de la Ministerul Educației, numită marți de Ligia Deca.

Potrivit CV-ului, Corina Popa este lector dr. asociat la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI), Facultatea de Litere, Universitatea din București și inițiatoarea proiectului Școala de gramatică.

A fost consilier la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, perioadă în care a lucrat cu Ligia Deca. De asemenea, a lucrat ca expert în etică universitară în cadrul UEFISCDI, unde a lucrat și Ligia Deca.

A lansat organizația Școala de gramatică (inițiativă de popularizare a regulilor de exprimare corectă în limba română, cu peste 90.000 de urmăritori în social media), iar sub umbrela acestui proiect a lansat platforma de învățare a limbii române „Cuvinte românești” (cuvinteromanesti.ro), campania „La Ploiești, corect vorbești!” și „GramMania Diaspora – Festivalul tinerilor care vorbesc corect”, festival susținut de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Articolul precedentLigia Deca este noul ministru al Educației
Articolul următorLigia Deca, la preluarea mandatului: O prioritate în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educaţiei