Acasă Actualitate Numărul școlilor în scenariul roșu a depășit o mie/ De ieri până...

Numărul școlilor în scenariul roșu a depășit o mie/ De ieri până azi 110 școli au trecut online

Inquam Photo/ Octav Ganea
INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Vineri, numărul școlilor aflate în scenariul roșu a ajuns la 1.040, cu 110 școli mai multe decât joi când erau înregistrate 930 de școli în această situație, arată ultimele date de la Ministerul Educației.

Situația școlilor la 16 octombrie, ora 12:00:

  11.381 de unități de învățământ în scenariul verde: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 5.235 de unități de învățământ în scenariul galben. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 1.040 de unități de învățământ în scenariul verde implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Dintre cele 1.040 de unități aflate în această situație, 291 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 749 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Articolul precedentToate școlile din Caracal trec la cursuri online/ Rata de infectare a ajuns la 3,17
Articolul următorMonica Anisie: Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă/ Câte tablete au fost distribuite în București