Acasă Actualitate Premieră în educație: Academia de Poliție nu mai poate organiza doctorate

Premieră în educație: Academia de Poliție nu mai poate organiza doctorate

Foto: Facebook Academia de Plolitie

Academia de Poliție nu mai poate organiza doctorate pentru că Ministerul Educației i-a retras acest drept pe care îl avea din 1995. Ministrul Educației a semnat vineri ordinele de retragere a acreditărilor celor două școli doctorale de la Academia de Poliție, potrivit pressoane.ro. Decizia a fost luată la propunerea Consiliului de Etică și Management Universitar.

Prin același ordin, Academia de Poliție este obligată să se reorganizeze pentru „încălcarea gravă și în mod repetat a standardelor de calitate și etică profesională”.  

De asemenea, Ministerul Educației a dispus ca toate tezele de doctorat ale profesorilor titulari, obținute începând cu 2011 la această instituție, să fie verificate anti-plagiat de către Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Anul trecut, Academia de Poliție a fost în mijlocul unui scandal cu teze de doctorat plagiate, în urma unui control al Ministerului de Interne când a fost descoperită ascunderea mai multor teze de doctorat. În aprilie 2019, jurnalista Emilia Șercan a scris despre suspiciunile de plagiat privind tezele de doctorat susținute la academie. În urma dezvăluirilor, jurnalista a primit un mesaj de ameninţare cu moartea din partea unui ofițer de poliție. În septembrie 2019, șefii de la Academia de Poliție au fost trimiși în judecată de DNA pentru șantaj.