Acasă Actualitate Ministerul Educației: Academia de Poliție va putea organiza doctorate după 5 ani

Ministerul Educației: Academia de Poliție va putea organiza doctorate după 5 ani

Foto: edu.ro

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării școlilor doctorale după 5 ani, conform prevederilor legale, arată Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Studenților aflați la studii universitare de doctorat vor fi școlarizați, conform legii, până la finalizarea studiilor.

Academia de Politică va fi monitorizată de către Ministerul Educașiei, în urma recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU).

Reamintim că Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a retras vineri acreditarea școlilor doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul  Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București.

În urma recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), formulate în Hotărârea nr. 79/08.10.2020 (transmisă Ministerului Educației și Cercetării și înregistrată în data de 19.10.2020), ministrul Monica Cristina Anisie a aprobat retragerea acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București: Drept, respectiv Ordine Publică și Siguranță Națională.

Ordinele de ministru au la bază prevederilor art. 170 alin. (1) lit. c) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

De asemenea, pentru soluționarea aspectelor semnalate în Hotărârea nr. 79/08.10.2020, Ministerul Educației și Cercetării a transmis în data de 21.10.2020 către Ministerul Afacerilor Interne, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) solicitarea de a analiza recomandările din hotărârea CEMU și de a implementa măsurile care se impun.

Măsurile anterior menționate au fost luate în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educației și Cercetării pe tema calității actului educațional existent la nivelul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Totodată, s-a ținut cont și de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care a relevat deficiențe majore în urma evaluării stadiului activităților de verificare a originalității tezelor de doctorat și respectarea standardelor de calitate și etică profesională în această instituție de învățământ superior.

Citiți și: Premieră în educație: Academia de Poliție nu mai poate organiza doctorate