Acasă Actualitate Nicuşor Dan: Susţin ca şcolile să rămână închise până când incidenţa COVID-19...

Nicuşor Dan: Susţin ca şcolile să rămână închise până când incidenţa COVID-19 va fi sub 3/1.000 de locuitori

Foto: captură Facebook Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat joi că susține școala online, în condițiile în care specialiștii au atras atenția că școlile sunt o sursă de transmitere a coronavirusului. Noul primar al Bucureștiului susține că este mai bine ca școlile să rămână închise până când indicele de infectare cu COVID-19 va scădea sub 3 la mie.

„Copiii sunt transmiţători ai acestei boli. (…) Noi avem şi problema în Bucureşti de şcoli care învaţă în trei schimburi şi în care e practic imposibil să faci o distanţare a copiilor în clasă. (…) În condiţiile în care suntem în Bucureşti, putem să facem şcoală online în condiţii acceptabile. Este o măsură de siguranţă pe care eu o susţin cu toată inima, deci, până când nu vom scădea acel indice sub trei, cum au stabilit specialiştii, eu susţin ca şcolile să rămână în continuare închise”, a spus Nicuşor Dan joi, la postul B1 TV.

În ultimele 24 de ore, în Bucuresti au fost raportate 1.129 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de până acum. Incidența cazurilor este de 3,69, mai mare decât cea din ziua anterioară.

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat ca la nivel national s-au inregistrat 6.481 de cazuri noi de coronavirus, cu peste 1.000 de infecții mai mult decât cu o zi în urmă.

Citiți și: Peste 3.100 de școli sunt online din cauza ratei de infectare locală

Monica Anisie: Și eu predau online/ Copiii își doresc să vină la școală

Articolul precedentPeste 3.100 de școli sunt online din cauza ratei de infectare locală
Articolul următorȘcolile din județul Botoșani sunt fie în scenariul verde, fie în scenariul roșu/ Varianta hibrid nu există