Acasă Actualitate Școlile din județul Botoșani sunt fie în scenariul verde, fie în scenariul...

Școlile din județul Botoșani sunt fie în scenariul verde, fie în scenariul roșu/ Varianta hibrid nu există

Foto: pexels.com

Elevii din județul Botoșani fie merg la cursuri la școală, fie învață online, arată statistica de vineri de la prânz de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani. Varianta hibrid nu există deocamdată.
Prin urmare, vineri, 30 octombrie 2020, situația școlilor este:
–  386 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
–  0 unități de învățământ în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII- a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
– 89 de unități de învățământ în Scenariul 3 (roși), conform Hotărârilor CJSU Botoșani: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții desfășurate cu ajutorul tehnologiei și internetului.

În prezent, în județul Botoșani, sunt în scenariul 3 (roșu) toate cele 20 de unități de învățământ din municipiul Dorohoi, toate cele 51 de unități de învățământ din municipiul Botoșani și toate unitățile de învățământ din comunele Adășeni, Suharău și Văculești.

Vineri, în județul Botoșani s-au înregistrat 101 cazuri noi de infectpri, în total fiind 3.152 de cazuri de infectări. Incidența de infectare din ultimele 14 zile este de 1,56.