Acasă Actualitate VIDEO Monica Anisie: Facem controale la cursurile online/ Un milion de elevi...

VIDEO Monica Anisie: Facem controale la cursurile online/ Un milion de elevi învață online

Peste un milion de elevi învață exclusiv online, iar mai mult de jumătate din școlile din România sunt fie în scenariul roșu, fie în cel galben, a anunțat Monica Anisie în cadrul unei conferințe de presă susținută luni la Biblioteca Națională.

Ministrul a afirmat că, potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare, luni, la ora 10,30, un număr de 8.797 de şcoli erau în scenariul verde, 5.029 în cel galben, iar 3.830 în cel roşu. „Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ un milion de copii. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţi de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online”, a spus Anisie.

Din acest motiv, în următoarea perioadă inspectorii școlari vor face verificări la cursurile online, să vadă dacă acestea se desfășoară așa cum ar trebui. „Fac un apel către inspectorii școlari să intensifice activitatea de monitorizare a desfășurării cursurilor online, pentru că vin tot mai dese semnale că nu se desfășoară aceste activități așa cum ar trebui în sistem online”, a spus Monica Anisie.

Conferința de presă poate fi urmărită mai jos:

Articolul precedentȘcolile din București rămân online până pe 16 noiembrie UPDATE
Articolul următorŞcolile şi universităţile pot aplica pentru bani europeni pentru tablete