Acasă Actualitate Întâlnire la Cotroceni: Școala începe după scenariile cunoscute

Întâlnire la Cotroceni: Școala începe după scenariile cunoscute

Foto: Administrația prezidentiala

La reluarea cursurilor după actuala vacanţă, vor fi aplicate aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică în acest semestru, au stabilit preşedintele Klaus Iohannis și ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, după ce au discutat, joi la Cotroceni, despre sistemul educaţional, precum şi modalitatea de derulare şi de finalizare a anului şcolar 2020-2021, în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la procesul de învăţământ.

„În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitară la nivelul unităţilor şcolare. În ceea ce priveşte reluarea cursurilor după actuala vacanţă, se vor aplica aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluţia epidemiologică”, arată un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale. 

Conform sursei citate, şeful statului a apreciat acţiunile Ministerului Educaţiei referitoare la campania de vaccinare pentru comunităţile şcolare şi universitare şi a evidenţiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învăţământ va permite desfăşurarea în siguranţă a cursurilor, atât cadrele didactice, cât şi elevii fiind, astfel, protejaţi împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, arată sursa amintită.

O altă temă de discuţie a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educaţiei va stabili metodologia şi criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi, mai indică documentul de presă al Administraţiei Prezidenţiale. 

În privința scenariilor școlilor, acestea au fost stabilite în 23 martie prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății publicat în Monitorul Oficial. Astfel, elevii de la clasele primare și cei din clasele a VIII-a și a XII-a pot veni la școală și dacă rata de incidență a infectărilor este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dacă localitatea în care funcționează școala nu se află în carantină.

Scenariul 1: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea normelor de protecție – Incidența cumulată în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

Scenariul 2: participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a și a celor din învățământul pprofesional, cu respectarea normelor de protecție – Incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3: Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor preșcolarilor și a elevilor din clasele primare

Participarea zilnică cu prezență fizică a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional, cu prezența fizică de până la jumătate din totalul de elevi înmatriculați în clasele respective – Incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori, dacă în localitate nu este declarată carantina.

Citiți și: Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu pentru elevi și părinți: Este frustrant anticipezi un vârf în luna aprilie

Document| Noile scenarii pentru școli, în Monitorul Oficial. Elevii pot veni la școală dacă nu e carantină

Elevii nu vor școlile deschise la 6/1.000 rata de infectare|Vacanța prelungită ne scoate din ritm

Părinții despre decalarea Evaluării Naționale: E o bătaie de joc

NICIUN COMENTARIU