Acasă Actualitate Matematicienii organizează online Olimpiada Națională Gazeta Matematică

Matematicienii organizează online Olimpiada Națională Gazeta Matematică

Foto: Pixabay.com

Cu toate că olimpiadele naționale au fost suspendate de Ministerul Educației, în contextul pandemiei, Societatea de Știinte Matematice anunță că va organiza Olimpiada Națională Gazeta Matematică în locul olimpiadei ministerului.

Regulamentul olimpiadei poate fi consultat aici: Regulament Olimpiada Națională Gazeta Matematică (ONGM) 2020-2021
Olimpiada se va desfășura în patru etape, prima dintre ele fiind organizată la școală și va consta în teste grilă la fiecare clasă cu 20-24 de întrebări cu răspuns unic. Se vor califica la etapa următoare elevii care realizează cel puțin 75% din punctaj.
Potrivit regulamentului de concurs, profesorii, școlile sau filialele pot folosi platforme dedicate testării, iar rezultatele se dau instantaneu la terminarea testului.

„Punctajul se poate comunica imediat, sau decalat (de exemplu la 15 minute de la terminarea timpului de lucru stabilit – pentru a nu avea situații în care anumiți elevi își fac conturi fictive doar pentru a vedea răspunsurile), iar toate rezultatele se înregistrează automat într-o bază de date comună”, se arată în regulament.

Cea de-a doua etapă se va desfășura online, la data de 20 martie 2021, ora10.00, pe platforma Naţională a Olimpiadei
(construită de SSMR și Intuitext).

Regulamentul prevede că la a III-a etapă vor participa doar elevii claselor VII-XII. Elevii din clasele a V-a și a VI-a vor fi premiaţi la nivel naţional de SSMR după rezultatele obţinute la etapa a II-a. Filialele pot organiza independent etapa
finală pentru a V-a și a VI-a tot online, dar la nivel local.

În ultima etapă, cea din care se aleg loturile naționale pentru olimpiadele internaționale, aproximativ 40 de elevi de la clasele IX-XII și 30 de la clasele VII-VIII (eventual și clasa a IX-a, în funcție de vârstă) vor participa la București la două teste de calificare.

Articolul precedent31 de ani de la Revoluția din 1989. Diana, elevă în clasa a XII-a, eroina de la Sala Dalles
Articolul următorMonica Anisie: Elevii vor avea un nou curriculum școlar/ Ce prevede strategia de digitalizare a educaţiei