Acasă Actualitate Nelu Tătaru: La trei cazuri în clase diferite școala se închide 2...

Nelu Tătaru: La trei cazuri în clase diferite școala se închide 2 săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Ministerul Educației, că o școală se poate închide dacă există trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus în clase diferite.

„Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi”, a spus ministrul Sănătăţii.

Monica Anisie, despre situația tabletelor pentru elevi: Nu văd de ce mi-aș da demisia VIDEO

El a spus că părintele care are un copil bolnav trebuie să îl ţină acasă, să ia legătura cu medicul de familie şi să anunţe şcoala.

„Părintele care are un copil bolnav acasă îl va ţine acasă, va lua legătura cu medicul de familie anunţând şcoala că acel copil este bolnav şi luând măsurile în consecinţă împreună cu medicul de familie, precizând dacă este un tratament care poate fi luat acasă sau dacă se înscrie într-o definiţie de caz şi trebuie evaluări suplimentare, precum şi o anchetă epidemiologică”, a explicat Tătaru.

Citiți și:

NOUL AN ȘCOLAR Regulile pentru gimnaziu și liceu: Orar organizat modular

Noul an școlar: Ghidul pentru clasele primare/ Când se suspendă cursurile

Noul An Școlar: Ce conține ghidul pentru învățământul preșcolar

Articolul precedentMonica Anisie, despre situația tabletelor pentru elevi: Nu văd de ce mi-aș da demisia VIDEO
Articolul următorElevii, nemulțumiți de măsurile pentru noul an școlar: „Educația noastră nu e experimentul vostru!”