Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: „Dacă se îmbolnăvesc mai mulți profesori închidem școala”

Sorin Cîmpeanu: „Dacă se îmbolnăvesc mai mulți profesori închidem școala”

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat într-o emisiune la Antena 3 că orele vor fi suspendate în întreaga școală dacă mai mulți profesori vor fi despistați pozitiv.

  • Ne gândim ca dacă apar două cazuri într-o clasă să fie suspendată acea clasă. Dacă apare un singur caz să nu fie suspendată, dar să se facă testarea. Dacă sunt doar două cazuri într-o clasă se suspendă activitatea doar în clasă, nu în scoală”, a spus ministrul Cîmpeanu.
  • Dacă însă sunt mai multe clase și în fiecare apar mai mult de două cazuri se suspendă activitatea în toată școala. Dacă sunt doi profesori care au o mișcare mai accentuată în interiorul școlii, care sunt depistați pozitiv, atunci se trece la suspendarea cursurilor în întreaga școală”, a precizat ministrul Educației.

Colonelul Valeriu Gheorghițpă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat într-o conferință de presă că că peste 27.000 de angajați din educație au fost vaccinate până în prezent. În total, mai sunt înscrise alte 110.000 de persoane din învățământ care așteaptă să fie imunizate.

„Am avut mai mult discuții cu un ministrul educației, cu domnul Sorin Cîmpeanu, legat de vaccinarea prioritară a personalului din învățământ. Vă reamintesc că peste 110.000 de persoane deja au fost programate și circa 27.000 au fost vaccinate. Din numărul de persoane eligibile, numărul celor care urmează se programeze este de câteva zeci de mii, nu mai este un număr foarte mare și din 15 februarie, pe măsură ce vom deschide aceste noi centre de vaccinare, se pot vaccina cu prioritate, însă numărul de doze este suficient de mare, de la AstraZeneca, încât nu mai avem nevoie de o prioritizare strictă a personalului din învățământ”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că de luni majoritatea elevilor vor merge fizic la școală.

Citiți și: Președintele Iohannis: De luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală

Articolul precedentCât va costa o oră de recuperare? Cîmpeanu: Vom avea 2,4 milioane de ore remediale
Articolul următorProfesorii şi elevii vor purta permanent măşti de protecţie în şcoală