Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Nu există piedici pentru deschiderea școlilor în format fizic

Sorin Cîmpeanu: Nu există piedici pentru deschiderea școlilor în format fizic

Din datele furnizate de Ministerul Sănătății, nu există ”piedici” identificate pentru deschiderea școlilor în România din 8 februarie, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la Stirile Protv. Elevii vor purta mască obligatoriu, iar cei care nu vor avea măști de protecție sanitară, le vor primi gratuit la intrarea în școală.

”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, aceste date analizate de către cei din Sănătate n-ar pune o piedică deciziei de deschidere a școlilor în format fizic pe 8 februarie, cu maximum de prudență necesară”, a spus ministrul

Ministrul a arătat va exista o procedură specială care va trebui respectată în fiecare școală – procedură care va fi reglementată printr-un ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății.

Cîmpeanu a vorbit despre cele 5 situații în care un elev va fi nevoit să stea acasă și să învețe online:

  • Dacă elevul are vulnerabilități medicale, certificate ca atare, nu va veni la școală și clasa nu va fi cu efectiv întreg.
  • Dacă elevul are aparținători, bunici, părinți, cu care locuiește, cu vulnerabilități certificate medical, iarăși nu va veni cu prezență fizică.
  • Cel de-al 3-lea caz, elevul are simptome. Evident că și Ministerul Educației și Ministerul Sănătății recomandă să nu intre în colectivitate.
  • Cea de a 4-a situație, profesorul are vulnerabilități medicale, certificate de medic de medicina de familie. Iarăși nu va putea veni cu prezență fizică.
  • Al 5-lea caz, profesorul, ca și elevul, are simptome și iarăși nu va .. Asta este situația cea mai delicată