Acasă Actualitate Cercetătorii britanici propun sistemul „semafor” pentru redeschiderea școlilor

Cercetătorii britanici propun sistemul „semafor” pentru redeschiderea școlilor

Oameni de știință britanici au propus ca redeschiderea școlilor să se facp după sistemul „semafor”, adică în funcție de rata incidenței de infectare cu coronavirus. Un sistem asemănător aplică și România.

Directorii ar trebui să utilizeze ratele locale de incidență Covid-19 pentru a decide când să se redeschidă, spun oamenii de știință, potrivit tes.com. Cercetătorii arată că astfel mai mulți elevi ar veni la școală.

Profesorul Anthony Costello, profesor de sănătate globală și dezvoltare durabilă la UCL și membru al grupului de oameni de știință Independent SAGE, le-a spus joi parlamentarilor că sistemul este propus de colegul său profesorul Karl Friston.

Sistemul semafor arată că pentru școlile din zonele cu incidență scăzută, cu mai puțin de 10 cazuri noi la 100.000, școlile se pot redeschide tuturor elevilor, cu respectarea măsurilor sanitare precum spălarea frecventă a mâinilor, aerisirea claselor la interval de o oră și curățarea frecventă a suprafețelor.

În zonele cu incidență ridicată, adică unde există intre 50 si 99 de cazuri noi la 100.000, școlile ar putea să facă un orar separat pentru elevi, să evite clasele aglomerate, să anuleze educația fizică și să curețe zilnic clasele.

Dacă sunt mai mult de 100 de cazuri noi la 100.000 de locuitori atunci școlile rămân închise.

Articolul precedentCum vor fi organizate clasele la deschiderea școlilor. DOCUMENT
Articolul următorÎn ce scenariu se află școala copilului tău: Lista tuturor localităților VIDEO