Acasă Actualitate București: Patru elevi și un profesor, confirmați cu COVID-19

București: Patru elevi și un profesor, confirmați cu COVID-19

Foto: StiriEdu.ro

Un număr de patru elevi și un profesor din București au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Un elev este de la Școala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6. Ceilalți sunt de la școli din Sectorul 4: un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 190, din clasa a IV-a, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a, un profesor de la Şcoala Gimnazială nr.129.

Cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care prevede că, la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ preşcolar sau clasă de învăţământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

Conform prevederilor legale în vigoare, „la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ, care va informa DSP/DSPMB şi care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ”.

Articolul precedentPreşedintele Iohannis l-a chemat pe Sorin Cîmpeanu la Cotroceni
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Părinţii să aibă un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate