Acasă Actualitate Valeriu Gheorghiță: Au fost vaccinați 80.000 de angajați din învățământ

Valeriu Gheorghiță: Au fost vaccinați 80.000 de angajați din învățământ

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți în conferința de presă săptămânală au fost vaccinați 80.000 de angajați din educație.

„Un al doilea lucru important pe care aș vrea să-l menționez este legat de bilanțul personalului din învățământ care a fost vaccinat, atât de la debutul celei de-a doua etape de vaccinare a campaniei, cât și în perioada 24 februarie – 1 martie, când a debutat această activitate specifică de vaccinare cu prioritate a personalului din învățământ”, aspus Valeriu Gheorghiță.

„În perioada 24 februarie-1 martie, au fost vaccinate peste 26.625 de persoane din rândul personalului didactic, iar de la începutul etapei a doua de vaccinare au fost vaccinate în total peste 80.000 de persoane din sistemul de învățământ, cumulând atât persoane din sistemul pre-universitar, cât şi persoane din sistemul universitar”, a arătat Gheorghiță.

„Un alt lucru pe care aş vrea să-l menționez este legat de deschiderea noilor cabinete şi centre de vaccinare. După cum ştim, de la 1 martie au fost activate încă 130 de cabinete de vaccinare. Din a doua jumătate a lunii martie, vom mai înființa aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare în care vom distribui vaccinul de la compania Moderna”, a precizat medicul.

Articolul precedentElevii cer să vadă înainte materia din care vor susține simulările naționale
Articolul următorUNICEF: Unul din șapte copii a ratat peste trei sferturi dintre cursurile cu prezență fizică