Acasă Actualitate Costul standard per elev pentru școlile din mediul rural a crescut la...

Costul standard per elev pentru școlile din mediul rural a crescut la 526 de lei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că a crescut costul standard per elev pentru școlile din mediul rural, de la 387 de lei 526 de lei. Măsura a fost luată printr-o hotărâre de guvern adoptată joi în ședința de guvern.

Declarația lui Sorin Cîmpeanu:

  • Am adoptat astăzi o hotărâre de guvern prin care costul standard per elev rămâne la același nimel pentru cheltuieli salariale, nu crește, nu scade, 6110 per elev. Însă, noutatea este următoarea: pentru prima oară din 2012 de când finanțarea în învățământului preuniversitar se face pe baza costului standard per elev, după ce am avut în fiecare an creșteri ale costului standard per elev destinate cheltuielilor materiale și pregătirii profesionale doar cu inflația în fiecare an, în acest an avem creșteri de 16%, 26% și 36%.
  • Avem o creștere de 16% a costului standard unitar de la 387 de lei per elev la 450 de lei per elev. 26% este creșterea bugetului Ministerului Educației pentru aceste cheltuieli materiale și pentru pregătire profesională în școli. Și lucrul cel mai important este pentru prima oară când avem un cost standard per elev pentru cheltuieli materiale diferențiat pentru mediul rural.
  • Școlile din mediul rural au cea mai mare nevoie pentru creșterea finanțării. Pentru salarii era diferențiat, pentru cheltuieli materiale niciodată nu a fost diferențiat. Diferențierea s-a făcut doar în funcție de zona geografică, în funcție de climă, această creștere este de 36% – de la 387 de lei 526 de lei”, a spus Sorin
Articolul precedentPfizer a început testarea vaccinului Covid-19 pe copii cu vârste de sub 12 ani
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Vom organiza concursuri pentru toți directorii școlilor din România