Acasă Actualitate Ministerul Educației vrea să știe câți elevi au tablete/Școlile îi vor informa...

Ministerul Educației vrea să știe câți elevi au tablete/Școlile îi vor informa pe profesori despre vaccinare

Școlile trebuie să transmită către inspectorate situația la zi a elevilor și profesorilor care dispun sau nu dispun de tablete. Ministerul Educației cere ca până pe 11 ianuarie școlile trebuie să identifice și să tranmsită numărul elevilor aflati în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I.

De asemenea, Ministerul Educației vrea să-I informeze pe profesori și despre procesul vaccinării. Astfel, toate școlile, inspectoratele școlare și universitățile  vor publica pe pagininile lor de internet link-ul către  pagina web a  Platformei națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – https://vaccinare-covid.gov.ro/

Cominicatul de la Ministerul Educației:

I. În perspectiva încheierii semestrului I, Ministerul Educației dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, următoarele:

  1. Reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente și conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educației și Cercetării prin HG 370/2020 ”Școala de acasă”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum și prin intervenții realizate la nivel local.
  2. Reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie și internet, în vederea desfășurării în cele mai bune condiții posibile a activităților de predare/evaluare.
  3. Modul de acoperire cu personal calificat și procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului școlar 2020-2021.
    II. După finalizarea acestui proces, unitățile școlare vor identifica și raporta, până la 11 ianuarie 2021, numarul elevilor aflati in situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenție personalizata pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online.
    III. În vederea informării corecte a personalului din învățământ cu privire la campania națională de vaccinare, precum și în sprijinul încurajării vaccinării, Ministerul Educației va solicita tuturor școlilor, inspectoratelor școlare și universităților publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – https://vaccinare-covid.gov.ro/ . Informațiile puse astfel la dispoziție vor constitui o contribuție la educația pentru sănătate a elevilor și studenților.
Articolul precedentSorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Ne vom uita și la alte state
Articolul următorFSLI: Profesorii sunt nemulțumiți de măsurile de austeritate ale Guvernului Cîțu/ Vom declanșa proteste