Acasă Actualitate Anglia: A crescut numărul de infectări cu COVID-19 la liceeni

Anglia: A crescut numărul de infectări cu COVID-19 la liceeni

În a doua săptămână de când elevii de liceu s-au întors în sălile de clasă, testele au arătat o creștere a cazurilor de coronavirus la elevii cu vârsta cuprinsă între 11 și 16 ani.

Elevii de liceu din întreaga Anglie s-au întors la cursuri pe 8 martie. Experții spun că probabil acest lucru a avut loc din cauza întâlnirii dintre profesori, părinți și elevi, potrivit SkyNews.

În rândul elevilor cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani, 0,43% dintre copii au fost testați pozitiv cu coronavirus, în săptămâna până la 20 martie. Procentul a a crescut de la 0,32% față de săptămâna precedentă, potrivit cifrelor Oficiului Național de Statistică (ONS).


„Am văzut o creștere a infecțiilor în rândul copiilor în vârstă de școală secundară, reflectând poate redeschiderea școlilor, totuși este prea devreme pentru a spune dacă aceasta este o tendință mai mare”, a spus Sarah Crofts, statistician la Oficiului Național de Statistică (ONS).

În școlile din Marea Britanie, toți elevii primesc 3 teste gratuite pe săptămână și le cere să efectueze un test de două ori pe săptămână acasă. De asemenea, profesorii și personalul auxiliar din școli este testat săptămânal.

Articolul precedentSimulare BAC 2021. Aproximativ 50.000 de elevi au lipsit|15 Elevi, eliminați pentru fraudă
Articolul următorÎn ce scenariu se află școala ta|128 de localități se află în carantină