Acasă Actualitate Anglia: A crescut numărul de infectări cu COVID-19 la liceeni

Anglia: A crescut numărul de infectări cu COVID-19 la liceeni

În a doua săptămână de când elevii de liceu s-au întors în sălile de clasă, testele au arătat o creștere a cazurilor de coronavirus la elevii cu vârsta cuprinsă între 11 și 16 ani.

Elevii de liceu din întreaga Anglie s-au întors la cursuri pe 8 martie. Experții spun că probabil acest lucru a avut loc din cauza întâlnirii dintre profesori, părinți și elevi, potrivit SkyNews.

În rândul elevilor cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani, 0,43% dintre copii au fost testați pozitiv cu coronavirus, în săptămâna până la 20 martie. Procentul a a crescut de la 0,32% față de săptămâna precedentă, potrivit cifrelor Oficiului Național de Statistică (ONS).


„Am văzut o creștere a infecțiilor în rândul copiilor în vârstă de școală secundară, reflectând poate redeschiderea școlilor, totuși este prea devreme pentru a spune dacă aceasta este o tendință mai mare”, a spus Sarah Crofts, statistician la Oficiului Național de Statistică (ONS).

În școlile din Marea Britanie, toți elevii primesc 3 teste gratuite pe săptămână și le cere să efectueze un test de două ori pe săptămână acasă. De asemenea, profesorii și personalul auxiliar din școli este testat săptămânal.