Acasă Actualitate Universitatea Oxford suspendă testarea pe copii a vaccinului AstraZeneca

Universitatea Oxford suspendă testarea pe copii a vaccinului AstraZeneca

Foto: unplash.com

Universitatea Oxford a anunţat marţi că suspendă testele pe copii cu vaccinul împotriva COVID-19 pe care le-a dezvoltat împreună cu laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, în aşteptarea avizului autorităţii de reglementare britanice, relatează Reuters.

„Deşi nu există îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic pediatric, aşteptăm informaţii suplimentare de la MHRA”, autoritatea de reglementare din Regatul Unit, ”cu privire la cazurile rare de tromboză care au fost raportate la adulţi, înainte de a continua noi vaccinări în cadrul testării”, a anunţat universitatea britanică, potrivit unui comunicat.

Universitatea a declarat În februarie, Universitatea Oxford anunța că intenționează să înscrie 300 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 6-17 ani, din Marea Britanie, în acest studiu

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent rapoartele despre mai multe cazuri rare de tromboză a sinusului venos cerebral (CVST) după administrarea vaccinului de la AstraZeneca.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: Dacă părinții și elevii doresc, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar
Articolul următorSorin Cîmpeanu, pe locul III în topul vizibilităţii miniștrilor în presă