Acasă Actualitate ULTIMA ORĂ Administrația Trump renunță la restricțiile pentru studenții străini

ULTIMA ORĂ Administrația Trump renunță la restricțiile pentru studenții străini

Foto: Facebook Harvard University

Administrația Trump a anulat regula potrivit căreia studenții străini nu mai au voie să rămână în SUA dacă universitatea la care sunt înmatriculați va avea numai cursuri online, a anunțat marți un judecător federal la Boston, scrie CNN.

Decizia vine la oăptămână după ce Agenția pentru Imigranți a anunțat că studenții din universitățile care oferă doar cursuri online din cauza pandemiei coronavirusului ar trebui fie să părăsească SUA, fie să se transfere la instituțiile care oferă cursuri „față în față”.

surse citate de CNN arată că reprezentanții Casei Albe vor mai degrabă ca regula să se aplice mai degrabă numai studenților noi, decât studenților care sunt deja în SUA. Despre acest aspect Casa Albă a refuzat să comenteze.

Săptămâna trecută, serviciul pentru imigrări anunța că studenții internaționali din universitățile americane vor trebui să părăsească SUA sau să riște deportarea dacă universitățile lor vor trece la cursuri exclusiv online. După acest anunț, Universitatea Harvard și Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au dat în judecată administrația Trump și au declarat că vor să obțină un ordin de restricție prin care să prevină administrația SUA să impună noi reglementări privind obținerea vizei de către studenți.

Citiți și: Studenții străini ar putea fi nevoiți să părăsească SUA, din cauza cursurilor exclusiv online

Universitățile Harvard și MIT au dat în judecată guvernul SUA pentru noua regulă prin care studenții străini sunt nevoiți să plece

Articolul precedentFederația Părinților: Decizia privind modul de începe al școlii să fie la nivelul unității de învățământ
Articolul următorInspectoratul din Iași, închis după ce un angajat a fost confirmat cu COVID-19