Acasă Actualitate DOCUMENT Scenariile începerii școlii pe fiecare localitate în parte

DOCUMENT Scenariile începerii școlii pe fiecare localitate în parte

Ministerul Educației a publicat lista cu scenariile începerii școlilor pe fiecare localitate în parte. Miercuri, 5 mai, se întorc la școală elevii din 1.800 de localități, în care rata de infectare este sub 1 la mie. În 1,400 de localități, rata de infectare este încă peste 1 la mie, și vor veni la școală numai elevii din clasa pregătitoare, clasele primare, clasa a opta și clasa XII-a.

Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor începe școala în sistem online.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au modificat ordinul comun privind măsurile pe care școlile trebuie să le respecte în pandemie și au stabilit două scenarii:

Scenariul 1. Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori                         

Scenariul 2. a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a țământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000,  dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.              

Descarcă de aici lista completă a ratelor de incidență pe fiecare localitate în parte

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: În 1.400 de localități cursurile se vor relua online VIDEO
Articolul următorCîmpeanu: Copiii de grădiniţă şi din ciclul primar vor merge miercuri la cursuri, indiferent de incidenţa COVID-19