Acasă Preuniversitar Eleva care a susținut protestul #foaiagoală, mesaj pentru părinți: Dacă ne-ați...

Eleva care a susținut protestul #foaiagoală, mesaj pentru părinți: Dacă ne-ați întreba și pe noi, ați vedea că cei mai mulți vrem să susținem examenele

Eleva din Satu Mare, care anul trecut a scris șase pagini cu nemulțumirile față de sistemul de educație în foaia de examen de la simularea bacalaureatului, a scris un mesaj părinților care susțin că elevii să nu mai dea examene din cauza pandemiei de coronavirus.

Andy Varga este acum în clasa a XII-a și se pregătește de bacalaureat. Într-un mesaj pe Facebook, eleva spune că amânarea examenelor le va pune ”bețe în roate” elevilor care vor să studieze în străinătate.

”Dacă nu v-ați mai da cu pumnii în piept (unii) despre ce părinți extraordinari sunteți, și ne-ați întreba și pe noi ce vrem cu adevărat, ați vedea că cei mai mulți vrem să susținem examenele, să terminăm și cu grija asta, să ne bucurăm cât de cât de vară, pentru că încheiem un capitol din viața noastră, fie că e vorba de gimnaziu sau de liceu, și ne pregătim să îl începem pe următorul, fie că e vorba de liceu sau de universitate”, scrie Andy Varga pe Facebook.

”Amânarea examenelor (aici vorbesc strict despre Bacalaureat) nu va face decât să le pună bețe-n roate celor care doresc să studieze în străinătate și care deja, cel mai probabil, au trecut prin procesul de aplicare, poate au primit și răspuns, și nu mai au nevoie decât de amărâta aia de notă și de diplomă ca să plece”, mai scrie eleva.

Andy Varga semnează mesajul ca eleva cu #foaiagoală, care acum e clasa a XII-a și este mai interesată de susținerea examenului, decât de parada modei la banchet.

În 2019, Andy Varga a participat la protestul #foaiagoală, pe care elevii l-au făcut în timpul simulărilor la examene. Eleva din Satu Mare a scris șase pagini în care își susținea nemulțumirile față de sistemul de educație.

„Ei bine, eu am decis. Am decis că nu mai vreau să se facă modificări în timpul anului școlar și să mă afecteze, am decis că vreau ca școala să îmi dezvolte mai mult decât competitivitatea, am decis să protestez pentru că fiecare om contează și am decis că țara asta poate avea un viitor mai bun dacă luptăm pentru asta”, își scria atunci eleva.

Ulterior, Andy Varga a avut o confruntare cu ministrul Educației de atunci, Ecaterina Andronescu, pe care a întrebat-o ce se poate face în legătură cu programa şcolară foarte încărcată.

Articolul precedentCum se pregătesc statele lumii să redeschidă școlile/ Ce au spus miniștrii Educației la o întâlnire ad-hoc UNESCO
Articolul următorConsiliul Național al Elevilor: Ministerul Educației să achiziționeze urgent tablete pentru elevii din anii terminali