Acasă Actualitate Dispută pentru purtarea măștii în școlile din Anglia| Profesorii vor măsuri de...

Dispută pentru purtarea măștii în școlile din Anglia| Profesorii vor măsuri de protecție

Foto: unplash.com

Elevii trebuie să poarte în continuare măștile de protecție în școli pentru a evita infectarea, avertizează experții în sănătate publică. Discuția privind purtarea măștilor a apărut după ce numărul de infectări și decese din Marea Britanie a scăzut în urma vaccinării masive a populației.

Experții în sănătate publică pledează pentru purtarea măștilor în școli și după 17 mai, atunci când guvernul de la Londra va anunța noi măsuri de relaxare, scrie tes.com. „Păstrați măști în școli până cel puțin în iunie”, spun experții.

Sindicatele din educație îi solicită ministrului Educației păstrarea măștilor în școli și măsurilor de protecție. Însă, în timp ce sindicatele solicită ministrului Educației Gavin Wiliamson păstrarea putării măștilor în școli, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar Nick Gibb își dorește ca după data de 17 mai elevii să nu mai fie nevoiți să parte măștile de protecție.

Experții în sănătate publică arată că profesorii sunt printre persoanele la risc de infectare cu coronavirus. Într-o scrisoare redactată pentru Gavin Wiliamson, specialiștii susțin că trebuie păstrată cerința de a purta mască care este absolut necesară pentru toți elevii: „Eliminarea acestor protecții necesare, atunci când există deja prea puține măsuri de atenuare a școlii și când ratele de Covid 19 sunt încă semnificative, ar avea consecințe asupra sănătății copiilor noștri și a părinților lor, precum și a comunității lor”- scrie în scrisoare.

Scrisoarea este semnată atât de părinți, cât și de elevi, care cer și ei păstrarea si respectarea măsurilor de siguranță.

„Eliminarea măștilor pentru elevii din liceu contrazice informațiile disponibile de sănătate și siguranță pe care le avem cu privire la Covid-19 și amenință să crească volumul infecțiilor cu Covid-19 la copiii noștri nevaccinați”, a spus Catherine Wilson, președinta Asociației Parents United UK.

În Marea Britanie ratele de vaccinare sunt ridicate. Până acum 32 de milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin, adică aproape 60% din populaţia adultă a ţării care numără 66 de milioane de locuitori.

Articolul precedent„România educată” primește mai puțini bani prin PNRR|12% din fonduri vor fi direcţionate către educaţie
Articolul următorVor fi dați afară profesorii nevaccinați? Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu