Acasă Actualitate „România educată” primește mai puțini bani prin PNRR|12% din fonduri vor...

„România educată” primește mai puțini bani prin PNRR|12% din fonduri vor fi direcţionate către educaţie

Facebook: Sorin Cimpeanu

Miniştrii Proiectelor Europene şi Educaţiei, Cristian Ghinea şi Sorin Cîmpeanu, au transmis, miercuri, că s-a impus o reducere a alocărilor din PNRR pentru proiectul „România educată”, dar ţara noastră, cu 12% fonduri direcţionate către educaţie, tot are o alocare peste media europeană. Cei doi oficiali anunţă şi ce proiecte vor fi propuse Comisiei Europene în acest domeniu.

„Coaliţia de guvernare consideră educaţia domeniu prioritar pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi este motivul pentru care varianta agreată acum alocă pentru România Educată peste 12% din cei 29,2 de miliarde euro. Ajustarea bugetului PNRR de la 42 de miliarde euro la 29,2 miliarde euro a presupus şi o ajustare a alocărilor pentru proiectul România Educată. PNRR are o alocare pentru educaţie mult peste media europeană”, au transmis, miercuri, într-o declaraţie de presă comună, miniştrii Cristian Ghinea şi Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestora, bugetul proiectului, negociat cu Comisia Europeană, este de 3,7 miliarde euro, buget ce include 314 milioane euro pentru dotarea a 10.000 de laboratoare şcolare, cel mai mare program de reducere a abandonului şcolar (530 milioane euro), renovarea campusurilor universitare (300 milioane euro), campusuri şi reforma învăţământului dual (402 milioane euro).

„Este un efort masiv de finanţare a educaţiei din PNRR, lucrăm împreună pentru finalizarea negocierilor cu Comisia Europeană şi componenta România Educată rămâne una dintre campioanele PNRR”, au mai transmis miniştrii.

Articolul precedentDOCUMENT Jandarmii îi controlează pe angajații de la Educație| Regulamentul de acces a fost schimbat
Articolul următorDispută pentru purtarea măștii în școlile din Anglia| Profesorii vor măsuri de protecție