Acasă Actualitate Cele mai mari licee din informatică aniversează împlinirea a 50 de ani...

Cele mai mari licee din informatică aniversează împlinirea a 50 de ani prin concurs de proiecte IT

Foto: printscreen

Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” – Bucureşti, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” – Iaşi și Liceul Teoretic „Grigore Moisil” – Timişoara împlinesc anul acesta 50 de ani de când au fost înființate, iar cu acest prilej organizează în perioada 10-14 mai 2021 evenimentul aniversar „Patru Licee de Informatică la puterea a 50 de ani”. Deschiderea evenimentului național are loc, online, în 10 mai.
În această săptămână, în cele patru licee se vor organiza mai multe evenimente printre care

Concurs de proiecte IT, în cadrul căruia vor concura 12 echipaje, formate din elevii desemnați de la nivelul fiecărui liceu, avându-i ca mentori pe absolvenţi care lucrează în domeniul IT. Evaluarea proiectelor va fi realizată în 11 mai 2021, de către un juriu format din cadre didactice universitare şi specialişti IT. Proiectele vor putea fi vizionate începând cu data de 13 mai 2021, când va fi disponibilă o galerie virtuală a acestora, postată pe site-ul evenimentului http://liisgm.000webhostapp.com/.

Work-shop-uri susținute de absolvenți ai celor 4 licee, în zilele de 11, 12 şi 13 mai 2021.

Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca este o unitate distinctă în peisajul învățământului preuniversitar clujean, care și-a desfășurat activitatea sub semnul calității, dovadă fiind rezultatele obținute de către elevi, de-a lungul anilor, la examene naționale, la olimpiade și concursuri școlare. În acest an, greu încercat de pandemia provocată de virusul Covid-19, când Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” sărbătorește, alături de alte 3 licee de informatică din țară, 50 de ani de existență, s-a demonstrat necesitatea competențelor digitale în funcționarea societății, prin desfășurarea online a activităților în multe domenii. Acum, la a 50-a aniversare, vă doresc tuturor să fiți sănătoși, să aveți parte de împliniri personale şi profesionale, să găsiți forţă şi energie în faţa provocărilor, speranţă și încredere că împreună veți reuși să duceți mai departe tradiția acestei prestigioase unități de învățământ! La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca!”, a spus Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în mesajul adresat elevilor și cadrelor
didactice de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu
”, Cluj-Napoca.

Festivitatea de închidere a evenimentului va avea loc în data de 14 mai 2021.

Articolul precedentDocument: Școlile din 790 de localități mai sunt în scenariul galben
Articolul următorTitularizare 2021: Încep înscrierile pentru concurs| Calendarul complet la Titularizare 2021