Acasă Actualitate Consiliul Național al Elevilor acuză lipsa coerenței Guvernului pentru noul an școlar

Consiliul Național al Elevilor acuză lipsa coerenței Guvernului pentru noul an școlar

Foto: CNE

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că eevii din România au nevoie de materiale de protecție în cadrul unității de învățământ, pentru a micșora, pe cât posibil, riscul infectării cu virusul SARS-COV-2. „Guvernul României are datoria de a asigura aceste materiale de protecție, așa cum și-a asumat în luna aprilie a acestui an”, arată un comunicat emis duminică de Consiliul Național al Elevilor (CNE). În document elevii răspund declarațiilor făcute sâmbătă de vicepremierul Raluca Turcan, potrivit căreia ar fi „absolut imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii din țara asta, pentru toți profesorii”.

CNE apreciază că „lipsa de coerență și consecvență atât în măsurile dispuse, cât și în discursul public al Guvernului a caracterizat întregul proces de începere a noului an școlar”.

Citiți și: VIDEO Raluca Turcan: Este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii

Poziția Consiliului Național al Elevilor cu privire la declarațiile vicepremierului:

Guvernul României refuză să își asume responsabilitatea pentru începerea anului școlar!

În ultimele 3 luni, premergătoare începerii anului școlar, Guvernul României a asigurat toți actorii din sistemul educațional de faptul că sprijinul guvernamental în teritoriu va fi unul substanțial, atât sub formă de fonduri, cât și sub formă de materiale de protecție pentru elevi și profesori.

Ieri, pe data de 22 august, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că „Este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”. Această lipsă de coerență și consecvență atât în măsurile dispuse, cât și în discursul public al Guvernului, a caracterizat întregul proces de începere a noului an școlar.

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția asupra faptului că elevii din România au nevoie de materiale de protecție în cadrul unității de învățământ, pentru a micșora, pe cât posibil, riscul infectării cu virusul SARS-COV-2. Guvernul României are datoria de a asigura aceste materiale de protecție, așa cum și-a asumat în luna aprilie a acestui an.

„Guvernul României dă dovadă, încă o dată, de incoerență în discursul public și în măsurile pe care le ia pentru începerea anului școlar. Statul român are datoria de a asigura necesarul de măști de protecție pentru toți elevii. În joc este sănătatea a 3 milioane de elevi! Campania electorală mai poate aștepta, siguranța colegilor noștri nu!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Raluca Turcan, despre declarația pe propria răspundere: „Părinţii trebuie să fie solidari”

Articolul precedentMedicii britanici: Lipsa lecțiilor reprezintă un risc mai mare pentru copii decât COVID-19
Articolul următorÎncepe Teleșcoala pentru profesori/ Orarul primei săptămâni